Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Scooby-Doo a Scooby-Doo rajzfilm sorozatok címszereplője.

Tulajdonságai 

Scooby-Doo egy gyáva és nem túl szép dán dog. Gazdája és legjobb barátja Bozont (angolul: Shaggy Rogers). Scooby Doo és Bozont sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, beleértve a hatalmas étvágyat és a gyávaságot. Gyakran megvesztegethetőek néhány Scooby Snack-kel, hogy a gonosztevők nyomába induljanak.Általánosan véletlenek alapján jön rá a dolgok megoldására.

A csapat

Hangjai 

1969-től egészen 1996-ig Don Messik volt Scooby angol szinkronhangja. Ezután négy filmben Scott Innes (1998-2002), majd 2002-től Frank Welker következett. Napjainkban is ő Scooby és egyben Fred angol hangja is.

Scooby-Doo magyar hangja Vass Gábor.

Rokoni szálak 

Scooby és Bozont

Köszönhetően a rengeteg elkészült epizódnak, az évek során Scooby sok rokonát ismerhettük meg.

 • Dooby-Doo: Scooby ikertestvére (hármasikrek), énekes. Azon kevés rokonok egyike, akinek fején haj van.
 • Skippy-Doo: Scooby másik ikertestvére, nagyon intelligens. Ő az egyedüli a családban, aki szemüveget visel.
 • Yabba-Doo: Scooby testvére. Szintén egy fehér kutya, akinek a tulajdonosa a délkeleti Deputy Dusty. Ő a sorozat végén a „Yippity-Yabbity-Doooo” felkiáltással búcsúzik.
 • Ruby-Doo: Scooby lánytestvére, Scrappy édesanyja.
 • Howdy-Doo: Scooby fiú testvére, aki imádja a szupermarketek reklámújságait olvasni.
 • Scrappy-Doo: Scooby fiatal unokaöccse (Testvérének Ruby-Doo-nak a fia). Scrappy a legnevezetesebb Scooby rokonai közül. 1979-től visszatérő karaktere a sorozatnak. Legfőbb jellemvonása az akaratosság és az, hogy szembeszálljon a gonosztevőkkel és megküzdjön velük (nagybátyjával ellentétben). Nem ismeri fel Scooby gyávaságát, szemében nagybátja egy hős. Bozont és Scooby jelen volt születésénél. Az első emberekkel forgatott filmben negatív szereplőként tüntették fel, mert a közönség ellenérzéseket tanúsított Srappy felé. A többi egész estés animációk reklámanyagáról (még a borítókról is) eltüntették Scrappy figuráját, bár a filmekben a úgyanúgy tovább szerepeltették.
 • Scooby-Dum: Scooby unokatestvére. Egy kékesszürke kutya, aki világ életében detektív akart lenni. De eléggé lassú a felfogása, még jóval a rejtély megoldása után is keresi a válaszokat.
 • Scooby-Dee: Scooby unokatestvére. Egy fehér kutya, aki déli akcentussal beszél és korábban színésznő volt. S bár Ő és Scooby unokatestvérek voltak, Ö inkább szerelmesként viselkedett.
 • Whoopsy-Doo: Scooby unokatestvére, foglalkozás bohóc. Gazdája Bozont nagybátyja.
 • Dixie-Doo: Scooby unokatestvére.
 • Horton-Doo: Scooby nagybátyja, a tudományok és a szörnyek iránt érdeklődik.

A részek során megjelenik még Scooby anyja, apja, nagyapja, dédnagyapja, valamint egy oroszlán, aki azt hiszi, hogy Scooby unokatestvére.

Scooby Doo
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A ReCardio azért lett létrehozva, hogy leváltsa a sok különböző gyógyszert

(IonaBreckenridge, 2018.11.17 19:51)

Tartsa az ajkakat és a bőrét hidratálva, hogy eltávolítsa a ráncokat vagy a füstös ráncokat Bioretin áron. Ma van egy csomó jó, éjszakai, feszesítő krém. Az arcra és a nyakra kell felhúzni, dörzsölve az óramutató járásával ellentétes irányba körkörös mozgásban, és különös figyelmet fordítsanak az ajkak körüli területre. <a href=http://infazavr.org/magyarorszag>http://infazavr.org/magyarorszag</a> A gyógyszertárak nagy mennyiségű gyógyszerészeti gyógyszereket árulnak a vérnyomás csökkentésére. De szinte az összes ilyen gyógyszerek rövid – ezek néhány óra vagy néhány nap, hogy normalizálják a működését, a szív, de amint abbahagyja az ilyen gyógyszerek, a probléma újra megjelenik. A közelmúltban a tudósok olyan egyedi formulát hoztak létre, amely nem csak a magas vérnyomás tüneteit távolítja el, hanem hatékonyan eltávolítja is.